Polityka prywatności

Polityka prywatności serwisu www.poloniagdansk.pl

Korzystając z serwisu www.poloniagdansk.pl akceptujesz zasady zawarte w Polityce Prywatności znajdujące się na tej stronie.

Administratorzy www.poloniagdansk.pl zastrzegają sobie prawo do wprowadzania zmian w Polityce Prywatności. Każdą osobę wykorzystującą w jakikolwiek sposób serwis www.poloniagdansk.pl obowiązuje aktualna Polityka Prywatności.

Jakiekolwiek wprowadzane zmiany nie wpływają na podstawową zasadę: nie sprzedajemy i nie udostępniamy osobom trzecim danych personalnych czy adresowych użytkowników serwisu.

Jeżeli nie zgadzasz się z Polityką Prywatności, prosimy nie odwiedzaj serwisu www.poloniagdansk.pl

 

Zgodnie z wymaganiami rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE. L Nr 119, str. 1), zwane dalej „RODO”, informujemy, że:

 

1) Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest:

Administratorem Danych Osobowych strony internetowej http://poloniagdansk.pl. jest SKS Polonia Gdańsk ul. Marynarki Polskiej 177, 80-868 Gdańsk, tel. kontaktowy (58) 3039999

2) Dane wpisane w formularzach będą przetwarzane zgodnie z Artykułem 6 ust. 1 lit. b RODO, jedynie w celu udzielenia odpowiedzi na przesłaną informacją w treści formularza i gromadzone zgodnie z polityką bezpieczeństwa strony poloniagdansk.pl i regulaminem strony.

3) Odbiorcą Pani/Pana danych osobowych będą pracownicy klubu SKS Polonia Gdańsk w zakresie wykonywanych zadań i obowiązków służbowych na podstawie upoważnienia.

4) Pani/Pana dane osobowe zebrane w trakcie obsługi strony nie będą przekazywane do państwa trzeciego/organizacji.

5) Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane do czasu zakończenia procesu udzielania odpowiedzi bądź wyświetlane na stronie za zgodą osoby (ustawowego pełnomocnika), której dotyczą.

6) Posiada Pani/Pan prawo dostępu do treści swoich danych (o przetwarzanych danych oraz otrzymania ich kopii), prawo ich sprostowania, zmiany, ograniczenia przetwarzania o dane zbędne dla celu przetwarzania określonego w ust. 3), prawo do przenoszenia danych, usunięcia danych zbędnych dla celu przetwarzania określonego w ust. 3), prawo sprzeciwu wobec danych przetwarzanych w celu marketingu bezpośredniego. W celu uwierzytelnienia czy to Pan/Pani są uprawnieni możemy prosić o podanie informacji dodatkowych. Zakres każdego z w/w praw oraz sytuacje kiedy można z nich korzystać wynikają z przepisów prawa. To jakiego prawa może Pan/Pani skorzystać zależy np. od podstawy prawnej na jakiej przetwarzamy dane oraz celu ich przetwarzania.

7) Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.;

8) Podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest dobrowolne , ale brak wyrażenia zgody na przetwarzanie danych może skutkować brakiem dostępu do serwisu

9) Pani/Pana dane nie będą przetwarzane w sposób zautomatyzowany w tym również w formie profilowania

 

Jakie dane osobiste zbieramy i dlaczego je zbieramy

Komentarze

Na naszej stronie nie zbieramy komentarzy.

Formularze kontaktowe

Na naszej stronie usługa kontaktu poprzez formularz kontaktowy, została zawieszona. Aby skontaktować się z administratorami serwisu skontaktuj się telefonicznie.

Media

Niektóre obrazki dołączane do serwisu www.poloniagdansk.pl mogą zawierać  tagi EXIF lokalizacji. Staramy się dochować wszelkiej staranności , aby materiały publikowane na stronie nie zawierały danych lokalizacyjnych z obrazków w witrynie.

Ciasteczka

Jeśli masz konto i zalogujesz się na tej witrynie, utworzymy tymczasowe ciasteczko na potrzeby sprawdzenia czy twoja przeglądarka akceptuje ciasteczka. To ciasteczko nie zawiera żadnych danych osobistych i zostanie wyrzucone kiedy zamkniesz przeglądarkę.

Podczas logowania tworzymy dodatkowo kilka ciasteczek potrzebnych do zapisu twoich informacji logowania oraz wybranych opcji ekranu. Ciasteczka logowania wygasają po dwóch dniach, a opcji ekranu po roku. Jeśli zaznaczysz opcję „Pamiętaj mnie”, logowanie wygaśnie po dwóch tygodniach. Jeśli wylogujesz się ze swojego konta, ciasteczka logowania zostaną usunięte.

Jeśli zmodyfikujesz albo opublikujesz artykuł, w twojej przeglądarce zostanie zapisane dodatkowe ciasteczko. To ciasteczko nie zawiera żadnych danych osobistych, wskazując po prostu na identyfikator przed chwilą edytowanego artykułu. Wygasa ono po 1 dniu.

Osadzone treści z innych witryn

Artykuły na tej witrynie mogą zawierać osadzone treści (np. filmy, obrazki, artykuły itp.). Osadzone treści z innych witryn zachowują się analogicznie do tego, jakby użytkownik odwiedził bezpośrednio konkretną witrynę.

Te witryny mogą zbierać informację o tobie, używać ciasteczek, dołączać dodatkowe, zewnętrzne systemy śledzenia i monitorować twoje interakcje z osadzonym materiałem, włączając w to śledzenie twoich interakcji z osadzonym materiałem jeśli posiadasz konto i jesteś zalogowany w tamtej witrynie.

Jak długo przechowujemy twoje dane

Jeśli zostawisz komentarz, jego treść i metadane będą przechowywane przez czas nieokreślony. Dzięki temu jesteśmy w stanie rozpoznawać i zatwierdzać kolejne komentarze automatycznie, bez wysyłania ich do każdorazowej moderacji.

Dla użytkowników którzy zarejestrowali się na naszej stronie internetowej (jeśli tacy są), przechowujemy również informacje osobiste wprowadzone w profilu. Każdy użytkownik może dokonać wglądu, korekty albo skasować swoje informacje osobiste w dowolnej chwili (nie licząc nazwy użytkownika, której nie można zmienić). Administratorzy strony również mogą przeglądać i modyfikować te informacje.

Jakie masz prawa do swoich danych

Jeśli masz konto użytkownika albo dodałeś komentarze w tej witrynie, możesz zażądać dostarczenia pliku z wyeksportowanym kompletem twoich danych osobistych będących w naszym posiadaniu, w tym całość tych dostarczonych przez ciebie. Możesz również zażądać usunięcia przez nas całości twoich danych osobistych w naszym posiadaniu. Nie dotyczy to żadnych danych które jesteśmy zobligowani zachować ze względów administracyjnych, prawnych albo bezpieczeństwa.